O zi la Sache



Toate aceste cazuri sunt sociale și tratate gratuit. Donația ta merge direct la ei. Le salvează viața. Indiferent de valoare, donația ta salvează vieți. Donează lunar dacă vrei să îi susții pe termen mediu sau lung.
Mai târziu este prea târziu pentru urgențele veterinare majore
Orice donație salvează o viață
Imaginează-ți cum este să ai un prieten drag în suferință și să nu poți să îi oferi ajutorul necesar. Din păcate, aceasta este realitatea pentru multe animale care ajung în situații de urgență. Și nu doar a animalelor, ci și a oamenilor care fac parte din comunitățile vulnerabile.
În fiecare zi primim în cabinet cazuri extrem de grave: puiul mic din poză abia a venit cu această fractură deschisă. Pe lângă ea, are și babesioză. Înainte ca el să ajungă la noi, și imediat după, au mai venit cei 5 pui de mai jos, toți cu parvoviroză. Totul în numai două ore.









Din păcate, ziua nu se termină aici.
O bătrânică ajunge la noi cu o tumoră mamară imensă. Inițial credem că este hernie, dar din păcate nu este așa. Îi facem testele și analizele apoi o operăm de urgență.
La scurt timp, primim de la poliție ce a mai rămas din această pisicuță călcată de mașină. Cam așa decurge o zi la noi.




Și asta nu e tot. În aceeași zi am mai primit încă 4 cazuri grave: un câine bătut, o pisică malnutrită și cu o infecție care aproape a omorât-o, un alt câine călcat de mașină și încă unul cu babesioză. Nici noi nu știm cum rezistă echipa medicală. Pentru că este foarte greu și pentru noi, cei care doar vedem aceste tragedii, de la o distanță mai mică sau mai mare.
Toți au nevoie de recuperare pe termen lung. Toți își doresc să trăiască. Toți sunt suflete pure și minunate, care nu au avut familii și astfel au ajuns în acest stadiu atât de dureros.
Dar toți care vor scăpa cu bine, vor renaște și vor avea o viață plină plină de grijă și de iubire. Niciun animal din aceste fotografii și povești nu va mai suferi niciodată din motive legate de neglijența sau cruzimea oamenilor.
Tu poți fi parte din drumul lor către viața mai bună pe care o merită. Cu o donație de orice valoare, le salvezi viața.
Nu contează cât poți dona, contează că ești parte dintre cei care oferă salvarea gratuită a acestor îngeri nevinovați. Când mulți oameni buni se unesc cu puțin, mari minuni se întâmplă. Toate aceste cazuri au fost sociale. Împreună, le tratăm gratuit.
Îți mulțumim pentru că îți pasă!

Luna aceasta împlinim 8 ani de activitate. Suntem prima întreprindere socială veterinară din țară, adică tratăm gratuit fiecare animal aflat în nevoie, fie că este singur sau provine dintr-o familie vulnerabilă; pentru restul categoriilor, oferim prețuri sociale pentru servicii, pentru a susține programul gratuit, iar peste 90% din profit este investit înapoi în cauză.
Am sterilizat aproximativ 100 000 de animale și am contribuit la acțiuni de educație și advocacy pentru a preveni înmulțirea necontrolată a câinilor și deținerea responsabilă.
Am tratat și ajutat 12 000 de animale gratuit, în cadrul programului social, intervenind de câte ori am avut capacitatea, indiferent de complexitatea cazurilor.
ÎNTREBĂRI & RĂSPUNSURI
- Primiți orice animal?
Primim orice specie cu excepția celor exotice pe care legea nu ne permite să le găzduim, în limita capacității clinicii actuale, respectiv a spitalului când va fi terminat și funcțional. Programul gratuit se adresează animalelor singure, de pe stradă, dar și celor din familii vulnerabile, aflate la risc de sărăcie sau excluziune socială.
- Preluați animale la sesizări?
Nu oferim acest serviciu din lipsă de resurse, însă facem tot posibilul să ajutăm atunci când echipa este disponibilă pentru capturări prin tranchilizare sau preluări manuale. Avem o echipă mică și pacienți mulți, iar spitalul ne va oferi mult mai multe posibilități de dezvoltare, iar Ambulanța Veterinară Socială este un proiect pe care ni-l dorim, dacă autoritățile nu-l dezvoltă, pentru că nevoia este imensă.
- Ce faceți cu animalele singure după tratament?
Regulamentul spune ca cel care ne aduce animalul să îl ia și înapoi, însă de cele mai multe ori animalele rămân la noi, lucru care ne îngreunează mult activitatea. Dar bineînțeles că facem tot posibilul să le găsim case iubitoare și că avem grijă de ele până la capăt.
- Ce se întâmplă cu animalele internate în weekend dacă nu aveți program?
Colegii au grijă de animalele internate, dar nu putem primi cazuri noi. Deși nu avem program, în majoritatea weekendurilor echipa face campanii de sterilizare sau are diferite alte proiecte sau aventuri în lumea animalelor. Programul non stop este unul dintre obiectivele la care ne dorim să ajungem, însă prioritar acum este spitalul.
