Contribuie și tu la dezvoltarea medicinei sociale veterinare din România

SUSȚINE PRIMUL SPITAL VETERINAR SOCIAL

Situația disperată a animalelor și oamenilor vulnerabili din România se înrăutățește pe zi ce trece. Urmează vremuri grele pentru toți, dar cum rămâne cu cei mai marginalizați de societate dintotdeauna? 

80% dintre familiile cu animale din țară nu își permit îngrijire veterinară adecvată pentru animalele lor, costurile fiind tot mai mari și greu de dus chiar și pentru familiile cu venituri mijlocii.

Cât despre animalele de pe stradă, 0% își permit să ajungă la veterinar. Sunt extrem de puțini norocoși care întâlnesc salvatori, cele mai multe drame fiind neștiute, în fiecare zi, în fiecare colț de lume.

De aceea, misiunea Sache s-a transformat în șansa de care fiecare animal vulnerabil are nevoie: tratăm gratuit orice animal fără familie sau dintr-o familie vulnerabilă. Nevoia este copleșitoare.  Suntem prima și singura întreprindere socială veterinară din România. 

Am început în urmă cu 8 ani, când Sache a fost mutilat intenționat și a ajuns la doar două luni de viață să fie complet în ghips, doar cu năsucul afară. Clinica Sache Vet a tratat și sterilizat zeci de mii de animale, contribuind astfel semnificativ la creșterea calității vieții oamenilor și animalelor din România  și la un management adecvat al populației de câini.

Pentru că statul nu oferă astfel de servicii, ci din contră, pare să întrețină contextul care duce la o nevoie atât de mare, și pentru că suntem singura întreprindere socială veterinară din țară, nevoia a crescut în ritm extrem de accelerat. Am fost nevoiți în 2018 să decidem să  construim primul spital veterinar social din România.

CE ESTE UN SPITAL VETERINAR SOCIAL?

Suntem prima și singura întreprindere socială veterinară socială din țară. 90% din profitul clinicii și al spitalului se investește înapoi în cauză, iar restul în îmbunătățiri. Spitalul veterinar Sache oferă asistență veterinară gratuită pentru animalele fără stăpân și pentru animale care provin din familii vulnerabile, precum și asistență veterinară la prețuri sociale pentru restul animalelor, pentru susținerea programului social.

Cu alte cuvinte, poți aduce la noi orice animal rănit, fără să plătești nimic.

Totodată, de fiecare dată când îți tratezi animalul la SACHE sau cumperi de la farmacia spitalului, tratezi și un animal mai puțin norocos.

Dar ajutorul tău este vital pentru a termina construcția spitalului. Spațiul pe care îl avem în prezent a devenit demult prea mic pentru nevoia mare. Am avansat cu ajutorul oamenilor buni ca tine, care știu că sunt singura șansă a animalelor: am cumpărat spațiul, am turnat fundația și am început construcția.

Vom avea două recepții separate, pentru căței și pisici, 2 săli de consultație, 2 săli de internări – câini și pisici, un laborator, o sală de radiologie, un hol preoperator și postoperator, sală de chirurgie cu 6 mese, un centru de training, vestiare, bucătarie și alte anexe administrative.

Mai avem nevoie de 120 000 euro pentru a finaliza spitalul tuturor animalelor. Fiecare contribuție contează, indiferent că este vorba de o donație individuală sau una lunară, de orice valoare. Poți opri donația lunară oricând, printr-un email sau mesaj către noi, fără nicio întrebare.

 

Va fi și spitalul tău! Vei deveni membru fondator onorific, iar numele tău va fi gravat pe Aripa Recunoștinței, dacă îți dorești, alături de toți oamenii buni care s-au unit să dea o mână de ajutor cu impact pe termen lung.

Când mulți oameni buni se unesc și contribuie cu puțin, ceva mare se întâmplă.

În cadrul spitalului va exista și un centru de training, pentru că ne dorim să formăm cât mai mulți specialiști pentru animale în diferite domenii ale protecției animalelor. Nevoia este imensă, dar cu cât suntem mai mulți, cu atât putem acoperi mai mult din ea. 

*

Gândește-te cum este să fii singur și să nu ai cui să spui că te doare. Imaginează-ți cum este să iubești și să nu poți ajuta, atunci când vezi suferința și să știi că ea se poate trata.

Ne confruntăm cu cazuri din cele mai diverse – de la cele mai simple răni care au făcut ravagii fiind netratate, până la diagnostice dure care necesită îngrijiri și investigații complexe. Satisfacția că fiecare viață contează la fel de mult ne ajută să mergem mai departe în fiecare zi, alături de oameni buni ca tine.

Ultima sută de metri pare să fie cea mai dificilă. Fiecare contribuție contează enorm acum când mai avem puțin și putem să extindem considerabil capacitatea de a ajuta fiecare animal aflat în nevoie.

Te așteptăm oricând în vizită să vezi cu ochii tăi minunea, să povestim mai multe și să cunoști pacienții norocoși, mereu dornici de iubire.

CONTRIBUIE ȘI TU CU ORICE SUMĂ, AZI SAU LUNAR

Mai avem doar câțiva pași să punem ducem proiectul la bun sfârșit și la planul din pozele pe care le găsești mai jos. Revenim în curând cu și mai multe poze și cu vești despre progresul spitalului.

Donațiile lunare ne ajută să ne previzionăm activitatea și progresul. Poți renunța la donația de orice valoare printr-un mesaj către noi, fără nicio întrebare, oricând.

Te rugăm, nu rămâne indiferent și fă această investiție în protecția animalelor vulnerabile din România, pentru că ele nu au pe nimeni în afară de noi, cei puțini, cărora ne pasă.

 

În numele celor mai vulnerabili, îți mulțumim!